U bent niet ingelogd. inloggen

Coronaspecial videoles: Kracht van samen!

Krachtbronnen heeft een speciale les gemaakt om thuis te doen tijdens de coronacrisis! Juf Ineke neemt kinderen mee in een interactieve les over 'samen'. Op een laagdrempelige manier zorgen we ervoor dat kinderen meer leren dan alleen taal en rekenen.

Les op afstand

Het is een bijzondere tijd waarin we op elkaar aangewezen zijn, waarin we samen moeten optrekken. Samen in de klas op afstand, in het gezin, maar ook samen als Nederlanders en als wereldburgers. Daarom heeft Krachtbronnen een coronaspecial gemaakt over de Kracht van Samen!

Wil je als leerkracht op afstand een les burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing geven? Dan is deze Krachtbronnen coronaspecial heel geschikt! Print eventueel het werkblad voor alle kinderen uit voor in het weekpakket. Als dat niet mogelijk is kan de les ook uitgevoerd wordt met alleen pen en papier. Tip: leuk om de antwoorden online met elkaar te bespreken via bijvoorbeeld Zoom, Google Meet of Microsoft Teams.

Ook voor ouders kan deze les uitkomst bieden, zeker als je je kind wat meer wilt bijbrengen dan alleen taal of rekenen. Juf Ineke staat voor jullie klaar en neemt de rol van leerkracht over! De kinderen worden aan het werkgezet en krijgen online instructies. Door de afwisseling in filmpjes en opdrachten en door de timer blijven kinderen van begin tot eind geboeid. Download de speciale ouderbrief met meer informatie over deze les.

Over de les

In deze les leren de kinderen alles over de Kracht van samen en maken ze een actieplan om mensen te helpen die dat nodig hebben tijdens de coronacrisis. Er zitten allerlei leuke filmpjes verstopt in deze online les. En als klap op de vuurpijl zijn er aan het eind nog twee leuke challenges!

Leeftijdscategorie: ca 9 t/m 12 jaar.
De les duurt 56 minuten en is makkelijk op te delen in drie of vier blokken. Hieronder zie je hoe de les is opgebouwd. 

 • 00:00 - 05:30
  Introductie van Juf Ineke en de les: Wat gaan we doen, wat heb je nodig? Kinderen hebben tijdens de les drie minuten tijd om de benodigde spullen te verzamelen
 • 05:30 - 15:50
  Introductie op het thema Kracht van samen
 • 15:50 - 27:14
  Deel 1 Mensen helpen
 • 27:14 - 39:27
  Deel 2 Luisterverhaal 'De wondersteen'
 • 39:27 - 54:52
  Deel 3 Actieplan
 • 54:52 - 56:00
  Bonus: 2 Challenges

Voor de tweede challenge is dit het adres:

Zusters Franciscanessen
T.a.v. Kaartenactie
Koestraat 37
5688 AG  OIRSCHOT

Bij het luisterverhaal 'De wondersteen': download hier de volledige tekst.

Download hier het werkblad

Download hier de lesbrief voor ouders

Krachtbronnen is een geïntegreerde methode burgerschap, levensbeschouwing en sociaal-emotionele ontwikkeling. Wil je meer weten? Kijk dan hier!< Terug naar nieuws overzicht