U bent niet ingelogd. inloggen

Volg onze (online) training Gelijke kansen

Bij Creathlon (de makers van Krachtbronnen) zijn we gericht op de ontwikkeling van mensen. Want de samenleving is voortdurend in beweging. En dus moet je zelf dus ook in beweging blijven. Daarom bieden we een training Gelijke Kansen aan voor basisscholen die met kansen(on)gelijkheid aan de slag willen. In vier bijeenkomsten nemen wij je mee in hoe je een veilig sociaal pedagogisch klimaat creëert.

Kansenongelijkheid

Het is inmiddels in de media een breed uitgemeten onderwerp ‘kansenongelijkheid’. Dat komt onder andere door het thuisonderwijs dat in maart 2020 en momenteel (januari 2021) gegeven moe(s)t worden aan leerlingen. De scholen moesten dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt voor een deel van de leerlingen geen gunstige ontwikkeling; zij lopen een leerachterstand op. Daarnaast is er ook de populaire documentaire ‘Klassen’ die de kansenongelijkheid in Amsterdam Noord in beeld brengt. Er is veel aandacht voor dit onderwerp, maar wat kun je als school eigenlijk doen? Hoe kun je als leerkracht bijdragen aan kansengelijkheid? Je leest er meer over in het verdiepende artikel van juf Ineke.

Veilig klimaat

We willen dat leerlingen zich ontwikkelen tot volmondige burgers die gelijkwaardig meedraaien in de maatschappij. Wat is daarvoor nodig? Wij zetten in op een veilig sociaal pedagogisch klimaat.
In zo’n klimaat maakt de leerkracht samen met de leerlingen de verbinding tussen de verschillende leefwerelden (school, thuis, peergroup en samenleving). Door de lat hoog te leggen en hoge verwachtingen te hebben, krijgen ze zelfvertrouwen en zullen ze groeien op hun ladder.

Schoolbrede training

Creathlon biedt een training Gelijke Kansen aan voor scholen die hiermee concreet aan de slag willen. In vier bijeenkomsten nemen wij je mee in hoe je zo’n veilig sociaal pedagogisch klimaat creëert. We verdiepen ons in drie leerdomeinen: sociaal-emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing. Je krijgt inzicht in hoe deze domeinen van invloed zijn op de kansen van kinderen. En je doet kennis en vaardigheden op goed les te kunnen geven in deze domeinen. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw ervaring en jouw vragen. Volgens ons ligt wijsheid besloten in de groep.

Unieke kans!

Omdat de training nog in ontwikkeling is zoeken wij enkele scholen die de training willen proefdraaien. In ruil voor jullie feedback bieden wij de training kosteloos aan.

 

Aanmelden of meer informatie

Voor vragen, meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Melissa Bakker, coördinator Primair Onderwijs bij Creathlon.< Terug naar nieuws overzicht

Nooit meer iets missen?

Laat je mailadres achter en ontvang regelmatig interessante berichten
met achtergrondinformatie uit het vakgebied en leuke tips.

Ik wil niets missen

Krachtbronnen nieuwsbrief