U bent niet ingelogd. inloggen

Kracht van Lampje in de klas

Juf Joyce, leerkracht in groep 8, neemt je mee tijdens een van de lessen uit het lespakket Kracht van Lampje.


Joyce van Kasteren, ook wel bekend van TikTok en YouTube als Juf Joyce, maakte een vlog van één van de lessen uit het lespakket Kracht van Lampje.

Joyce over deze les: "Aan de hand van de serie gaan we in gesprek. Wat vinden zij? Wiens schuld is het dat het schip is gezonken en waarom? Welk voorwerp doet jou aan iets herinneren? Wat is intuïtie? Wanneer volg je die? Wat was jullie indruk van Lennie? Is jouw eerste indruk altijd terecht? Met een visualisatie opdracht leren de kinderen zelf hun ontmoeting met Lennie te visualiseren. Kunnen ze hun eerste indruk achterwegen laten? Wat als je in gesprek gaat?"

Bekijk de volledige video hier.

Over Kracht van Lampje

In Lampje, de VPRO-familieserie gebaseerd op het bekroonde boek van Annet Schaap, ga je mee op avontuur in de wereld van geheimzinnige zeewezens, piraten en het Zwarte Huis. Deze serie is niet alleen spannend en ontroerend. Je kunt er ook hartstikke veel van leren!

Elke aflevering zit boordevol educatieve burgerschapsthema’s. Hoe ga je ermee om als je er anders uitziet en daardoor iedereen denkt dat je een monster bent? Wat doe je als je moeder dood is en je vader er niet voor je kan zijn? Deze en vele andere vragen komen aan bod in het lespakket Kracht van Lampje voor groep 7 en 8, dat Creathlon speciaal bij de serie ontwikkelde. De bijzondere karakters maken grote burgerschapsbegrippen tastbaar en concreet.

Meer weten over Kracht van Lampje, of wil je het lespakket zelf bestellen? Dat kan hier.< Terug naar nieuws overzicht

yes