U bent niet ingelogd. inloggen

Boekentips bij de Dag van de Duurzaamheid

Koppel de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober aan de Kinderboekenweek en ga lekker lezen met de klas! Wij geven je twee toepasselijke tips.

Help, mijn iglo smelt! - Nathalie Righton & Ton Koene

Domein sociaal emotionele ontwikkeling: Je inleven in kinderen in verschillende delen van de wereld, waar de klimaatverandering veel impact heeft op hun dagelijks leven.

Domein levensbeschouwing: Wat zeggen de verschillende religies over de omgang met onze aarde?

Domein actief burgerschap: Zijn we verantwoordelijk voor het smelten van het ijs op de Noordpool? Of het opdrogen van de beekjes water in de woestijn? Voor het uitbreken van oorlogen door de klimaatverandering? Wat kunnen wij doen?

Over de invloed van de klimaatveranderingen, de opwarming van de aarde op het leven van kinderen in vier verschillende delen van de wereld.

 

Wij waren hier het eerst! - Joukje Akveld en Piet Grobler

Domein sociaal emotionele ontwikkeling: Je ontwikkelt bewustwording dat de mensen eigenlijk nog niet zo lang op de aarde leven en dat de dieren er veel eerder waren. Hoe gaan wij met de dieren om? Wie is belangrijker: de dier of de mens?

Domein levensbeschouwing: Hoe kijken verschillende levensbeschouwingen eigenlijk aan tegen het ontstaan van de aarde en alles wat hierop leeft?

Domein actief burgerschap: In de film Happy Feet vraagt een pinguïn: 'Waarom stelen jullie onze vis? Jullie veroorzaken een hoop ellende.' Dat is een leuke vraag om over door te praten… Wat kunnen wij als medeburgers verbeteren aan onze omgang met de dieren?

Over de invloed van de mens op de dieren in de wereld, terwijl de dieren er veel eerder waren. Is de mens je favoriete diersoort? Dan is dit boek misschien minder geschikt. Voor dierenliefhebbers is het een absolute aanrader.

 

Op zoek naar leuke activiteiten voor in de klas tijdens de Dag van de duurzaamheid. Kijk hier voor leuke suggesties.